Fontänkanylen

Till livet med diabetes typ 1 hör också mindre glamourösa tilldragelser. Faktiskt riktigt äckliga sådana. Som häromdagen, när jag skulle byta kanyl. (Varning! Den som har obehag för blod kanske ska sluta läsa här.)

Kanyler

Jag sköt in en kanyl vid sidan av magen, men kände direkt att det gjorde gräsligt ont. Så ont har det nog aldrig gjort tidigare, och jag vek mig nästan dubbel av den oväntade smärtan. När jag drog ut insertern kände jag hur det pulserade fram blod. Och mycket riktigt, strax därpå flödade blodet, rätt ur kanylen. Fräscht!

Om det inte skulle ha gjort så ont skulle jag nog ha försökt knäppa en bild, för det är trots allt ganska festligt att ha en fontänkanyl. Men kanylen rök fortare än kvickt, det vill jag lova! Blodet fortsatte visserligen forsa (eller okej, forsa är väl att ta i men kanske strila då) ett bra tag, så jag nästan funderade på att ta ett test med blodsockermätaren när jag ändå hade en massa extra blod tillhanda. (Jösses vad skadad man är av den här sjukdomen ändå, när det är det första man tänker på när man blöder. Haha!)

Ack ja. Så kan det vara, det o så glamourösa livet med diabetes.

4 reaktioner på ”Fontänkanylen

  1. Kan tänka mig att det såg lite lustigt ut! Man har ju så mycket blod också när man är gravid. 🙂 var också förvånad över hur mycket ett vanligt stick i fingret kunde blöda på slutet!

    Gilla

    1. Jag faktiskt inte fått så mycket extra blod från fingrarna ännu, ofta är det tvärtom att jag är tvungen att klämma för att få ut något ur dem 😁 Men det hinner ju komma ännu, säkert vid något opassande tillfälle 😅

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s