Yoga med magen

Nu är det inte länge tills jag är inne i tredje trimestern enligt alla appar och uträkningar som finns. Och det känns! För varje vecka är det som om magen växer märkbart, och det gör den antagligen också eftersom det är under de tre sista månaderna av graviditeten babyn växer som mest.

Hittills följer den lilla alla normalkurvor som finns, och är alltså varken större eller mindre än normen p.g.a. min diabetes (eller något annat). Nu återstår att se hur det går framöver, eftersom det som sagt är ungefär nu de individuella storleksskillnaderna börjar träda fram. (Det skulle ju också kunna vara så att barnet oavsett min diabetes typ 1 blev större eller mindre, men orsaken till det lär vi i så fall aldrig få veta.)

gravidmage yoga

Det mesta börjar i alla fall kännas lite tungt för mig nu. Till och med yogan, som jag har hållit igång nästan som vanligt. Jag har yogat vissa vanliga pass, men nu är det nog slut med det eftersom magen tar emot i en massa positioner. Gravidyoga är med andra ord mitt ledord! Jag har hittat Prenatal Yoga with Sarah Beth, men jag tycker inte att hon är lika bra som min favorit Adriene. Den enda gravidyogan jag har hittat med Adriene är den här med fem positioner, som förvisso är helt ok, men ändå ganska tråkig.

Det finns en uppsjö av gravidyoga där ute, men det är som att leta efter en nål i en höstack att hitta bra pass utan att behöva gå igenom en massa halvdana. Därför undrar jag om någon kan tipsa om bra gravidyoga? Det kan vara både mer meditativt och hatha-inspirerat, eller mer power och vinyasa. Jag är sugen på allt – vid olika tillfällen. Tipsa mig gärna!

2 reaktioner på ”Yoga med magen

 1. Sara

  Hej snälla berätta om jag bör kolla om vissa saker i kroppen innan Ivf. Är dt1. Ska jag ta hba1c och snabbsänka (har hosta och är rädd att gå in i ivf MED infektion i kroppen, du vet varför) och ngt mer? Vill göra förutsättningar så bra som möjligt för mig och barnet.

  Vet du hur de nya uppgifterna om ärftlighet ser ut, mor med D1, är det inte större risk nu när det ökat markant de sista 20 åren? Fortf 3% risk? Jag köper inte riktigt som forskare säger att det inte är direkt ärftlighet utan en risk, spelar ingen roll vad man kallar det om en infektion får barnet att trilla över till diabetes. Vet du hur de nya siffrorna ser ut? 8% inkl risk och utbrott?

  Vilka orostankar har du haft (du skrev du hade dem ibland) kring graviditet och diabetes som jagat dig? Var ärlig. Jag ber.
  Kram

  Gilla

  1. Jag kan tyvärr inte hjälpa med något kring IVF eftersom jag inte har någon erfarenhet av det. Men ta upp det med din läkare, jag frågade långt på förhand vad jag borde göra och diabetesläkaren skrev ut folsyra som jag började äta innan vi försökte bli gravida.

   Ärftligheten vid typ 1 har jag ärligt talat inte kollat upp någon nyare statistik på, men den borde ligga på några procents ökad risk. Jag försöker tänka att risken finns, men det finns risker med allt i livet, och vi kommer alltid att oroa oss för våra barn och vad som kan hända dem. Man kan ju också insjukna i cancer, bli överkörd av en bil etc. och om man går omkring och fokuserar på allt som kan hända kommer livet att bli väldigt tungt, så jag försöker fokusera på det positiva. Och OM det skulle gå så illa att barnet jag bär på får diabetes typ 1 någon gång i livet så skulle det naturligtvis vara en fruktansvärd sorg, men samtidigt är jag så insatt och har så lång erfarenhet av sjukdomen att jag kommer att kunna göra allt för att barnet ska få ett så bra liv som möjligt med diabetes ❤

   Jag svarade visst redan på frågan om oro i en tidigare kommentar också men det jag har oroat mig mest för innan graviditeten är om höga blodsockervärden kommer att påverka barnet i magen. Nu har jag inte haft så många höga värden, jag tror att jag kan räkna värdena över 8 på en hand under graviditeten så här långt, så den oron har släppt lite. Sen har jag också varit rädd för att drabbas av insulinresistens (men det har också gått bra hittills), komplikationer och följdsjukdomar samt viktuppgång och kroppsnojor (jobbar på det) och sånt icke-diabetesrelaterat. Överlag tycker jag ändå att det har gått jättebra så där i stort sett!

   Slutligen, och ta inte det här på fel sätt men med tanke på att du har frågat flera gånger och du verkar fundera mycket på de här frågorna, så tänker jag att det kanske skulle vara bra för dig att prata med någon om allt du funderar på? Din oro och alla dina tankar kring det här? Man får ju också försöka komma ihåg att de allra flesta med typ 1 som är gravida och föder barn får fullt friska barn och klarar graviditeten om inte toppen så i alla fall hyfsat. Ta hand om dig, kram ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s