Jakten på bröd

Ett tag såg det riktigt ljust ut. Mina favoritbröd (blodsockervänliga och, enligt min åsikt, supergoda) fanns i en av de lokala matbutikerna. Utöver det fanns ett rågbröd med färre kolhydrater än vanliga rågbröd – jättegott att variera med. Men säg mig den lycka som varar för evigt…

Proteinbröd

Ett efter ett plockades bröden ur sortimentet. Inte på grund av affären, utan på grund av att bröden inte tillverkas längre. Jäkla otur! Jag är så gräsligt sugen på rågbröd, riktigt hederligt finskt rågbröd, men det fungerar så fruktansvärt dåligt med mitt blodsocker, trots att det är osötat.

Jag borde antagligen använda mig av kombibolus för att kunna äta rågbröd och bibehålla en stabil blodsockerkurva, men just nu har jag inte riktigt utrymme för att experimentera med blodsockret så mycket. Dessutom infaller frukosten (då jag vill äta bröd) under den tid på dygnet min kropp har som svårast med sånt som inte är snällt mot blodsockret, vilket gör det hela extra komplicerat.

Fit 4 Life Bread

Istället har det blivit det enda hyfsat blodsockervänliga brödet jag har kunnat hitta inom någorlunda vettigt avstånd. Ett tyskt proteinbröd, med 7,5 gram kolhydrater per 100 gram. Det smakar helt okej, men något äkta rågbröd är det ju inte. Dessutom känns det sisådär att äta ett bröd som håller i ett helt år från tillverkningsdatumet.

Fasen också! Detta är ju något av ett i-landsproblem, men jag blir galen av att inte få tag på välsmakande (råg)bröd som inte ställer till det för mitt blodsocker.

3 reaktioner på ”Jakten på bröd

 1. Jag äter också det där tyska brödet nu. Men det är ju så förskräckligt dyrt! Och så innehåller det troligen en massa tillsatsämnen, eftersom det håller ett år.

  Jag försöker att så ofta som möjligt baka mitt bröd själv, men ibland är man ju bara så lat!

  Gilla

  1. Jo, priserna på så gott som alla blodsockervänliga produkter är ju skrattretande! Det mesta är några procent dyrare och i slutändan blir det en märkbar summa. Jag försöker ändå prioritera hälsan men nog svider det i plånboken 😦

   Jag bakar sällan men det beror också på att jag helst inte äter mandelmjölsbröd och sånt till frukost, vill ha rågbröd och det känns omöjligt att lyckas baka blodsockervänligt själv. Fattar inte hur bagerierna gör när de får så få kolhydrater i bröd bakade på en rågbrödsbas 🤔

   Gilla

 2. Pingback: Grovt nötbröd – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s