Provocerande blodsockerkurvor

Först och främst: Tack för respons på det förra inlägget om träning! Vadå respons, undrar kanske någon, ingen har ju kommenterat inlägget? Men det är nämligen så att jag har en hel del kontakt med läsare via andra kanaler, till exempel e-postadressen attvaraetta@gmail.com, och via dessa får jag ofta feedback på allt möjligt. Jag har inte alltid möjlighet att svara, men jag uppskattar verkligen all kontakt! Det är i alla fall ingen som har uttryckt sitt missnöje över att jag skriver träningsinlägg, så kanske jag börjar flika in ett och annat sådant igen, när andan faller på.

Stabil blodsockerkurva

Något som jag har fått veta att däremot kan provocera är bilderna på mina blodsockerkurvor. Många av dem är ju väldigt fina; låga och stabila och inom ytterst snäva gränser – vilket jag är mycket medveten om.

Vad man ska komma ihåg är att det ligger enormt mycket arbete bakom dessa kurvor. Jag är inne i en period då jag ger 100% till min diabetes och mitt blodsocker (nej, mer!) och jag känner ibland att jag knappt har något annat liv utöver att analysera insulindoser och blodsockerkurvor. Men så måste det få vara ibland, och det kommer inte att pågå resten av livet, inte så här strikt. Om det skulle göra det skulle nog den berömda väggen vara nästa station för mig. Det har heller inte alltid varit så här, i tonåren hade jag ett nästan dubbelt så högt HbA1c som jag har nu, så jag har verkligen inte alltid lyckats så bra som jag gör nu.

Hemligheten bakom kurvorna? Erfarenhet (26 år i år!), rätt vårdmaterial (CGM och insulinpump), passande kost, motion och planering och analys av allt. Skitjobbigt, men det är det enda sättet för mig att nå ett någorlunda bra blodsocker. Alltid lyckas jag givetvis inte heller, så är det naturligtvis. Den som vill se mindre vackra blodsockerkurvor kan titta in på en bergochdalbane-dag som jag faktiskt också har publicerat här. De dagarna finns tyvärr, de också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s