Morgonbesvär

Sedan några dagar tillbaka har jag fått problem med mitt blodsocker på morgonen. Det bara sjunker och sjunker! Eller snarare vill det inte stiga, inte ens efter frukost…

Blodsockerkurva morgon

Imorse tog vi oss en rejäl sovmorgon, och när vi skulle ut på en söndagspromenad i det härliga höstvädret trodde jag att blodsockret skulle hålla sig uppe – men icke!

Gårdshund

Snart nog var det nere på 3 igen, och min trogna lilla kompis fick vänta på sin matte medan vi avvaktade att det dumma blodsockret skulle höjas. Såna här gånger hatar jag min diabetes för att den sinkar mina planer, och jag mår ju inte direkt bra när blodsockret beter sig så här heller.

Oktobersol

Men vem kan vara arg när oktobersolen silar sina värmande strålar på en genom träden? Inte jag i alla fall! Naturens krafter håller mig på benen, så är det verkligen. Och snart nog kunde vi gå vidare, med ett lite – men bara snäppet – högre blodsocker. Det blir till att sänka basalen ytterligare på morgonen, tror jag bestämt. Jag har sagt det förut, och jag säger det igen: Diabetes typ 1 lämnar en sannerligen inte sysslolös, det finns alltid något att analysera och förändra!

Oktober

5 reaktioner på ”Morgonbesvär

 1. Sara

  Jag har tvärtom, högt, äter strikt och tar insulin. Men är stressad och har lite hosta, är det detta som ger höga värden lr är det c-peptid som är lägre nu. Hade 0,5 för 3 mån sedan. Har du erfarenhet? Kan det vara ångest lr oro? Stress? Tycker jag känt stress innan som ej påverkat. Är det skillnad på stress och stress? Kan det vara infektion? Hur kollar man isf infektion? Många frågor… kram S

  Gilla

  1. Det kan vara så många olika faktorer som påverkar, men min erfarenhet är definitivt att både stress och infektion höjer mitt blodsocker. Infektion märker jag närmast genom att jag samtidigt känner mig skum i kroppen på något sätt, och sen brukar en förkylning – ibland – kunna bryta ut och då får jag svart på vitt att det var det, men alltid vet man inte heller vad det höga blodsockret beror på. Höga värden känns nästan jobbigare tycker jag, men låga är inte heller skoj i längden. Hoppas det löser sig för dig, tills dess är det bara att försöka göra sitt bästa. Kram och lycka till!

   Gilla

 2. Margareta Danielsson

  Härliga höstfärger! Sådana dagar är naturen verkligen också en kraftkälla! Och en trogen liten kompis som sällskap gör inte saken sämre. 🙂 🙂

  Gilla

 3. Pingback: Lätt som en plätt – i teorin – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s