Glass i stora lass

Om det är något jag tycker om så är det glass. Det händer att jag äter en ”vanlig” glass någon gång ibland, men ett problem som uppstår då är att jag tycker att all glass är så himla söt. Jag är ju van vid ganska osötad mat, och då blir det inte alls gott när det är för sött för smaklökarna.

Nick's glass

Men nu! Äntligen har Nick’s sockerfria glass kommit till min lilla stad i Finland. Jag har sett Nick’s glassar när jag har varit i Sverige, men jag har inte smakat eftersom de säljs i 850 ml:s förpackningar. Därför var det nästan ett halleluja-moment när jag upptäckte att Nick’s gräddkola med choklad låg i frysdisken i den lokala S-butiken.

Nick's sockerfri glass

Den här sorten innehåller 15 gram kolhydrater per 100 gram, varav 9,9 gram är polyoler som inte ska påverka blodsockret. Eftersom jag har ätit glassen i samband med annat kan jag inte riktigt avgöra om det stämmer in på mig, men den är i alla fall väldigt blodsockervänlig. Och sjukt god! Den är gjord på riktig grädde, vilket definitivt märks. Många andra ”sockerfria” glassar är så konstgjorda i smaken, men den här känns verkligen som en ordentlig glass, minus den äckligt söta smaken.

Nick's gräddkola och choklad

Nu hoppas jag att lokalbutiken tar in vanilj- och chokladglassarna också. Då blir det verkligen glass i stora lass här! (Fast det har det i och för sig redan blivit…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s