Pizzafredag

”Du äter ju bara nyttigt, eller hur?” Det är många som tror att jag gör det, men så är inte fallet. Vad jag däremot så gott som alltid äter är blodsockervänligt, och det kan vara en väldigt stor skillnad. Blodsockervänligt är inte alltid nyttigt, och nyttigt är inte alltid blodsockervänligt. (Sen måste man förstås definiera både nyttigt och blodsockervänligt, men det orkar jag inte göra nu.)

Pizza

Ibland blir det pizza! Onyttigheternas onyttighet, kanske. Just den här gjorde jag på ett botten av mandelmjöl, vilket innebär att den blev väldigt snäll mot blodsockret. Den innehåller också massor med ost (både i bottnet och ovanpå), så trots tonfisk- och musselfyllningen kan nyttigheten diskuteras.

Pizza diabetes

Jättegott är det i alla fall! Ibland är väl en pizza precis vad man vill ha, och då låter jag inte min typ 1-diabetes hindra mig från att äta en – jag bara anpassar den så jag får må så bra som möjligt också efter att jag har ätit den. Vissa typ 1:or lyckas dosera insulin till vanlig pizza på vetemjöl men jag hör tyvärr inte till den skaran. Men det spelar ingen roll för mig när det finns så goda alternativ!

2 reaktioner på ”Pizzafredag

    1. Hur gör du?! Jag har aldrig lyckats med en ”riktig” pizza, men så har jag heller aldrig orkat öva tillräckligt 😆 Med pennorna gick det alltid åt skogen så jag antingen blev för hög eller för låg, och när jag fick pump hade jag redan börjat äta bs-vänligt så det har aldrig blivit av att testa med kombi och förlängd bolus till vanlig pizza. Man får bara säga grattis till dig, det är ju en riktig bedrift att lyckas med det! 😉

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s