Uppkopplad med YpsoPump

Min hjärna befinner sig i total kaos just nu, känns det som. Det har varit så mycket nytt – mycket mer än jag har skrivit om här – under en kort tid att jag är alldeles förvirrad. Inte nog med att jag blev fru i lördags, måndagen därpå traskade jag till sjukhuset och fick min nya pump, YpsoPump, uppkopplad och installerad.

Alla som har fått en ny insulinpump känner säkert igen känslan av osäkerhet innan man lär känna systemet. Dessutom kunde jag konstatera att tekniken har gått framåt oerhört mycket sen min Animas Vibe tillverkades. Nu snackar vi liksom touch screen och en pump som är kopplad till en app i mobilen via bluetooth.

YpsoPump

Själva pumpen känns mycket mindre, lättare och smidigare än Animas Vibe. Den har bara symboler och saknar text, men jag tror att den på sikt kommer att kännas mycket lättare att hantera än de pumpar jag har varit van vid (bara jag lär mig vad allt står för!). Jag lovar att återkomma till för- och nackdelar när jag har fått mer erfarenhet av pumpen.

YpsoPump Dexcom G4

En nackdel för migsom inte alls har med YpsoPump att göra – är att jag tyvärr måste ha en skild handenhet för Dexcom nu. YpsoPump och Dexcom är inte kompatibla, så nu har jag CGM-systemet i en enhet och pumpen i en annan. Lite jobbigt att släpa på två grejer, det måste jag erkänna. På sikt tror jag att jag måste försöka få övergå till Dexcom G5 kopplat till min mobil, för telefonen har jag ju ändå allt som oftast med mig och då kan jag lika gärna kolla blodsockerkurvan i den.

Dexcom G4 handenhet

Mentalt är jag fortfarande någonstans bland de rosa molnen efter allt som har hänt, men jag har till all lycka en YpsoPump-veteran att fråga till råds när det strular. Tack snälla Hanna för att du orkat svara på mina frågor och instruerat mig med pumpen! Att vara testperson innebar nämligen att varken sjukvårdspersonalen eller representanten för pumpen visste speciellt mycket om den nya mackapären, så utan ett extra stöd skulle jag nog ha känt mig bra mycket mer vilsen än jag gör nu. Fråga mig vad jag heter och jag minns knappt – det är liksom på den nivån. Å andra sidan har jag precis bytt efternamn så det kanske är förståeligt om jag glömmer bort vad jag heter så här i början. Haha. 

4 reaktioner på ”Uppkopplad med YpsoPump

 1. Häftigt med ny pump! Och stort grattis till giftermålet ❤
  Är pumpen vattentät? Du skrev att man inte kan ha dexcom kopplad till den, så det finns alltså inget cgm system kopplat till den?
  Känns som den är ganska lik T-slim som jag sett bilder på nätet som ska ersätta animas, fick du välja den eller bara ypso? För t-slim har ju dexcom till sig om jag förstått rätt.

  Gilla

  1. Tack ❤ YpsoPump ska vara vattentät, men det finns inget CGM-system kopplat till den och när jag frågade representanten om det kommer att komma sa hon att det inte är aktuellt efter vad hon vet, så det är ju tyvärr en stor nackdel. Jag fick inte T-slim som ett alternativ och mitt sjukhus kommer inte att ta in den, annars tror jag att jag skulle ha satsat på den eftersom jag verkligen gillar att ha pump och CGM i samma enhet. Så det är kanske den största nackdelen med YpsoPumpen för min del som jag ser det just nu.

   Gilla

   1. Oj vad lustigt! Jag pratade med min sköterska och han var inne på T-slim men den är inte vattentät som den fungerar inte för mig men vad skumt att Ypso är vattentät men inte har cgm! Alltså kan man inte få en pump precis som man vill ha den nån gång haha 😛
    Man får alltid välja bort något :/

    Gilla

   2. Men vad irriterande! De borde kombinera de bästa funktionerna på de här två, så man kunde få allt. Jag kollade precis i manualen och Ypson är godkänd för användning 60 minuter i vatten men så står det att om man har tappat den kan den ha fått sprickor som gör att den inte är vattentät längre, så frågan är om man vågar använda den t.ex. när man simmar, känns ju lite osäkert…Vi som använder pumpar borde få komma med våra åsikter redan i tillverkningsskedet så skulle vi kanske få vad vi vill, för tekniken verkar ju finnas redan. Men kanske vi får vad vi vill/behöver om några år, typ 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s