Nya och gamla diabetesvänner

Så som jag har gått på om värmen i blogginlägg efter blogginlägg kan man tro att jag inte har gjort något annat än suttit hemma och klagat, men faktum är att jag har hunnit med en hel del annat också.

Kvällarna har jag ofta utnyttjat till träning, eller – korta – hundpromenader. Så skönt när solen går ner och man kan andas lättare igen.

Julikväll (1)

Kajaken har rastats ganska flitigt sen sist, och cykeln har också fått komma ut på en och annan tur. Jag har hunnit med att gå på auktion, tvätta mattor, plocka bär, röja upp på loftet och måla om i bastukammaren. Bland mycket annat, såklart. Inte så illa, när allt kommer omkring.

Julikväll (2)

Dessutom har jag fått träffa både nya och gamla diabetesvänner. Sockertopparnas årliga sommarträff i Nagu var jag självklart med på, men det har Nina redan skrivit om så istället för att jag också ska göra det tycker jag att ni kan titta in hos Nina och läsa mer där. Sällan har man väl sett så många Freestyle Libre och Dexcom på en och samma gång i Nagu!

Julikväll (3)

Jag har också varit på lunch med Lagombackans Sandra, som var på semesterresa i Pargas. Sandra har också diabetes typ 1, och vi hade en massa att prata om när vi träffades fast vi bara har haft kontakt online tidigare. Jätteroligt att du styrde upp en träff, Sandra!

Det är något speciellt med att umgås med andra ettor, tycker jag. Det är lite som att alla andra är mugglare medan vi – de insatta i det spektakulära livet med diabetes typ 1 – har de magiska kunskaperna, för att använda en gammal Harry Potter-referens. Så skönt att få känna sig som norm i en grupp, istället för att som annars alltid vara lite annorlunda.

2 reaktioner på ”Nya och gamla diabetesvänner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s