Saknaden efter att få vara naken

Jag älskar min insulinpump. Men jag älskar också känslan av att inte ha en tråd på kroppen, speciellt när det är varmt ute. Det är tyvärr omöjligt nu med pumpen, och det är en stor nackdel för mig i den här hettan. Just nu skulle jag ge ganska mycket för att slippa bära mitt vårdmaterial, det måste jag erkänna. Det är svettigt, det kliar under tejpen, och man får passa sig så att insulinet inte blir för varmt.

Insulinpump simma

Insulinpumpen i mitt SPIbelt på ryggen, strax före ett kvällsdopp efter ytterligare en varm dag.

Jag skulle kunna ge ganska mycket för att slippa dras med pumpen just nu. Vad jag inte är beredd att offra är mitt mående, och faktum är att jag mår så otroligt mycket bättre med insulinpumpen att jag inte är beredd att avstå från den. Jag vet inte vad som skulle få mig att koppla loss den, men svett och klåda är definitivt inte sådana faktorer. Inte ens i närheten.

Trots att jag kan sakna ihjäl mig efter att bara få vara helt naken.

2 reaktioner på ”Saknaden efter att få vara naken

  1. Jag känner samma. Hemma går jag runt i shorts som har fickor där jag lägger pumpen när jag tycker clipset skaver men då ramlar den ut så fort man sätter sig/reser sig, värre är när man ska bada eller duscha. Känslan att inte ha någon sensor på sig eller kanyl utan man kan tvåla in hela kroppen utan att fastna i nåt eller bara hoppa i vattnet utan att tänka på nåt. Ibland unnar jag mig faktiskt några timmar utan pump och sensor och kör med penna bara för att koppla av en stund. För jag vet ju hur mycket fördelar jag får annars med pumpen så jag vet ju att det är värt att kånka runt på den 😛

    Gilla

    1. Det är just den där känslan av att vara helt fri jag också verkligen saknar. Jag satte ingen ny sensor när min gamla gav upp nu sist, just för att slippa åtminstone en grej på kroppen när det är så här varmt. När jag simmar kopplar jag bort pumpen, men det skulle vara såå skönt att slippa kanylen också! Att slippa tänka på allt som har med vårdmaterial att göra skulle vara helt underbart, både fysiskt och psykiskt. Att vara helt fri, önsketänkande! 😉

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s