Mitt insulin och jag i värmen

Mitt insulin och jag har en sak gemensamt: Vi gillar inte höga temperaturer! Insulin ska inte förvaras i mer än 30 värmegrader, och jag skulle säga att det samma gäller mig. (Ha. Ha. Ha.)

Nej, men allvarligt talat. Den här sommaren är extrem på många sätt vädermässigt, och som insulinbehandlad diabetiker får man tänka efter lite gällande hur man hanterar insulinet. Jag har skrivit en del om insulin och värme tidigare (klick och klick!). Själv är jag väldigt noga med att inte lämna mitt insulin i direkt solljus eller i en varm bil. Då har jag mina FRIO-fodral (som finns t.ex. här, ingen reklamlänk) att förvara min livsnödvändiga kumpan i.

Insulin värme

Jag har också läst att man kan ha insulinet i en termos, som man har kylt ned innan man sätter pennorna/ampullerna i. Det har jag inte testat, men det låter ju inte som någon dum idé. Insulinet jag använder i pumpen har fungerat förvånansvärt bra trots den ihållande värmeböljan, men jag är å andra sidan inte den som söker mig till solen så det blir ingen stor exponering för solljuset för mitt insulin.

Har du några erfarenheter, tips och råd gällande insulin och värme? Hur förvarar du ditt insulin när det är riktigt varmt? Har du råkat ut för att insulinet har blivit dåligt i värmen?

5 reaktioner på ”Mitt insulin och jag i värmen

 1. Har du en frozzypack? Den är smidig, både till luncher, picnic och kanske att ha insulin i? Där själva locket är kylklampen, medan burken är som vilken vanlig burk som helst.

  Gilla

 2. Jag är förvånad över att insulinet i pumpen har funkat så bra för mig också. En del somrar känns det som att man får byta hela tiden för att effekten verkat avta. Men så har jag satt ganska lite åt gången i pumpen nu också för att minska risken.

  Gilla

  1. Jag har gjort på samma sätt, d.v.s fyllt med lite mindre i pumpen. Ungefär var tredje dag har jag bytt och det har funkat oväntat bra, fast man skulle tro att effekten skulle hinna avta på tre dygn i den här värmen 😁

   Gilla

 3. Pingback: Insulin utan effekt i värmen – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s