Möviken runt 2018

Jag fascineras över att en kvinna i min – ändå relativt mogna – ålder kan vara så otroligt dum att hon nekar att vara nöjd med sin insats utifrån de förutsättningar hon har. Och ja, självklart talar jag om mig själv. I år hade jag inga prestationsinriktade mål på Möviken runt, jag ville bara genomföra loppet och gå i mål. Delta och ha roligt. Och det hade jag! 

Möviken runt 2018 diabetes

Ändå grämde det mig i efterhand att jag sprang på en bottentid. I år valde jag dessutom att delta som motionär och inte i tävlingsklassen, så min tid registrerades bara i min egen klocka, men tydligen räckte det för att mina tävlingsinstinkter skulle racka ner på min prestation.

Även om min tid var ca två minuter långsammare än min hittills sämsta tid på rutten, borde jag kunna inse att det var mer än bra gjort. Om någon annan berättade att hon har gått igenom det jag har genomlidit under våren skulle jag aldrig vara så hård mot vederbörande, men mot mig själv går det tydligen bra – och jag vet att jag inte är ensam om att känna så här. Fasiken, här finns verkligen mycket att jobba på för mig och alla andra som känner igen sig. Good enough, lagom räcker och så vidare.

Möviken runt 2018 Blodsockerkurva

Blodsockermässigt kan jag verkligen säga att jag vann. Bästa kurvan någonsin, såväl före som under loppet. Jag inledde med ett blodsocker på 7 och avslutade på 7, vilket egentligen är helt fantastiskt när jag tänker efter. Nästan 11 kilometer löpning och inte en topp eller dal på kurvan. (Att blodsockret sjönk lite för mycket några timmar efteråt beror på en lite för sent intagen lunch, men sånt får man leva med.)

Möviken runt 2018

Det roligaste i år var att jag hade en bundsförvant med mig till loppet! En av deltagarna i Motionera med diabetes har blivit så biten av löparflugan att hon valde att ställa sig på startlinjen tillsammans med mig på Möviken runt. Jätteroligt! Förhoppningen är att kunna delta i flera lopp tillsammans framöver.

 

5 reaktioner på ”Möviken runt 2018

 1. Släpp prestationen! Blir så mycket roligare då! 😀 Jag vet jag har lite samma men har börjat släppa det mer och mer. Göteborgs Varvet sprang jag i år på mitt livs sämsta tid men jag var glad och jätte nöjd för jag hade andra mål på det loppet än tiden! Sätt upp andra mål än bara tiden. Tex jag ska springa hela vägen eller jag ska tänka på tekniken eller jag ska få till ett bra blodsocker. Det blir roligare om man hittar ”sitt” mål och fölföljer det. Och så klart ska det ju vara ett realistiskt mål! Tänk att bara ställa upp i ett lopp med typ 1 är ju grymt bra! 😀

  Gillad av 1 person

  1. Du har så himla rätt! Jag ska verkligen försöka ta till mig det där med att sätta upp andra mål än tiden, då kanske det blir lättare att känna sig nöjd! Just det där med tekniken eller att försöka få en bra blodsockerkurva, det är ju toppenmål och om jag hade haft en fin kurva som mål hade jag ju verkligen kammat hem första priset i årets lopp! 😉 Bästa lopp-kurvan för mig genom tiderna tror jag, det borde ju liksom kunna räcka 😁

   Gilla

 2. Tack för löpsällskap, det var så roligt! 🙂 Fint att ha moraliskt stöd för mig som är nybörjare i lopp. Känner mig ännu styrkt av kamratstöd både för motion och diabetes och ser fram emot kommande gemensamma lopp. Nästan så att det kommande avbrottet är litet förargligt i just det här avseendet 😉
  Bra poäng med att ha andra mål än tiden, men det kräver omtänk då man är van att mäta allting i kvantitet. Med förkylning, antibiotikakur och borrelia precis bakom knuten, därtill en allmänt jobbig tid bakom – så nog är du minsann också värd medaljen! Oavsett tid. Bästa blodsockerkurvan låter som ett utmärkt mål.

  Gilla

  1. Det var verkligen roligt att ha sällskap under loppet! Utöver Kuntovitonen har jag alltid sprungit ensam så det var nytt på så sätt för mig med och jag ser redan fram emot en repris 😉 Du har rätt i att avbrottet inte kommer så lägligt ur den synvinkeln, men ett år går förhållandevis fort och vips står vi förhoppningsvis på en ny startlinje igen! 😊
   Jo, jag är tydligen också så fast i det kvantitativa mätandet, fast jag borde kunna använda mig av kvalitativa metoder i mitt privatliv och inte bara som doktorand, tycker man. Jag måste helt klart försöka jobba vidare på den biten 😁

   Gilla

 3. Pingback: Träna med diabetes i värme – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s