Dexcom på bröstet

Jag har ett litet dilemma. Ett uteslutande estetiskt dilemma, som inkluderar att jag vid ett tillfälle vill hitta en annan plats för min Dexcom än mage, arm eller lår. Hur löser man det?

Jag genomsökte nätet och olika diabetesgrupper efter tips på var man kan skjuta in sensorn, och hittade att flera – kvinnor i första hand – använder brösten. Varför inte jag också? Jag använder ju redan armarna (som inte är godkända att ha sensorn på), så varför inte testa ett annat icke-godkänt ställe, när jag ändå är igång?

Dexcom G4 bröst

Aj aj aj! Eller?

I skrivande stund har jag följaktligen en sensor på mitt ena bröst. Lite på utsidan, mot armhålan. Det kändes konstigt att skjuta in den, men det var inte direkt smärtsamt. ”Aj aj! aj! Det där måste göra ont!” har jag fått som kommentar på sensorns placering, men faktum är att den nästan sitter tryggare här än på utsidan av armen, där den riskerar att stöta in i diverse dörrkarmar och personer.

Dexcom G4 på bröstet

Finn en Dexcom!

Nu återstår att se hur Dexcom fungerar på bröstet. Funkar systemet lika bra som på armarna har jag möjlighet att låta huden där vila och dessutom slippa ha en Dexcom-klump på endera arm i tid och otid.

Här är det antagligen på sin plats med en brasklapp: Om du testar detta är det på egen risk! Dexcom är inte godkänd för användning på bröstet och bloggskribenten varken uppmanar till eller ansvarar för eventuella följder om du testar. Jag kan återkomma till hur det fungerar för mig efter att jag har utvärderat resultatet, men det är bara i egenskap av privatperson och absolut inga rekommendationer för hur systemet ska användas.

Med det sagt är det kul att testa något nytt! Jag har läst om sådana som har haft Dexcom på vaderna, men det om något tyckte jag lät smärtsamt. Ryggslutet och rumpan har jag också prövat, men där fastnade sensorn i byxorna varje gång jag drog ner dem, och i längden blev det lite småjobbigt.

Har du testat att ha sensorn någon annanstans än där den ”ska” vara? Vilket ställe på kroppen föredrar du?

En reaktion på ”Dexcom på bröstet

  1. Pingback: Osynlig diabetes – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s