Supergod spenatsoppa

Nu blommar det igen, både här och där. Så också i spenatlandet. Det är inte mitt, men jag får ta så mycket spenat jag vill därifrån. Lyx!

Spenat

Jag har dessutom fått tillgång till ett recept på en soppa som platsar som min favoritsoppa just nu. Den är supergod, snäll mot blodsockret och full med nyttigheter.

Lök

Goda ting är till för att delas, så här får ni nu recept på en…

SUPERGOD SPENATSOPPA

Ingredienser:

Färsk spenat, ca 1 liter/alternativt 450 gram fryst spenat
1 gul lök (och lite rödlök om du vill)
2 klyftor vitlök
Lite gräslök

2 buljongtärningar (varav 1 grönsaksbuljong och 1 örtbuljong)
1 ask philadelphiaost
6 dl vatten
Lite grädde, ca 1 dl

2 krm svartpeppar
2 krm muskot

Stekt lök

Gör så här: Fräs all lök och vitlök i smör eller olja (jag tar smör). Löken ska inte få färg, bara hettas upp lätt. Späd på med vatten, tillsätt spenaten och låt koka en stund. Rör ner philadelphiaosten, kryddorna och grädden. Låt koka en stund till. Salta vid behov. Mixa allt till en slät soppa. Klart!

Kastrull

Jag slängde i lite basilika och rosmarin också, men det var bara för att mitt kryddland erbjöd så fina exemplar av dessa just nu. (Mästerkocken här igen, hej!)

Spenatsoppa

Den här soppan är verkligen sjukt god! Jag äter den gärna med några fröknäckebröd, och icke att förglömma: ett kokt ägg som också gömmer sig i soppskålen. Det blir pricken över i:et, och bidrar också till en matigare måltid. Mums!

Spenatsoppa med ägg

2 reaktioner på ”Supergod spenatsoppa

  1. Det här ska jag laga! Jag har så.mycket.spenat i mitt land. Det bara svämmar över och tar över hela landet 🙂 Vi äter spenat till frukost, lunch, middag, mellis…

    Gilla

    1. Ja! Testa, det blir jättegott! Och passar bra så får man användning för all spenat 😊 Man kan visst frysa in den också, du kanske borde göra det med en del och bli självförsörjande på spenat i vinter 😉

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s