När allt påverkar blodsockret

Jag blir så trött! Som om det inte vore nog med det fruktansvärda som hänt under våren – nu har jag fått ytterligare en blodsockerfiende på halsen: Borrelios.

Jag bor i fästingtäta trakter, och var och varannan drabbas av borrelia här, så det var väl bara en tidsfråga innan jag också skulle få eländet, men att det tvunget skulle vara just nu känns som höjden av Murphys lag. Jag står inför sommarens intensivaste och förmodligen tyngsta arbetsvecka, och så får jag borrelios. Tack för den! Jag har bott och vistats i de här områdena hela mitt liv (vilket är snart 35 år) utan att få en enda fästingburen sjukdom, men å andra sidan är det väl aldrig speciellt lägligt med sjukdomar. De kommer när de kommer, oanmälda och ovälkomna.

Antibiotika

Borreliosen, eller kanske snarare den hästkur antibiotika jag är tvungen att ta, påverkar mitt blodsocker enormt. Antibiotika är något jag försöker undvika in i det sista annars, men nu skulle jag aldrig våga chansa och inte ta medicinerna. Fästingburna sjukdomar är ju ingenting att leka med. Och blodsockret har – såklart – löpt amok. Högt, högt, högt. Nåja, jag försöker tänka att om jag blir av med borreliosen med det här, så måste det genomlidas. Det är bara att höja basalen och pumpa in mer insulin för att försöka få ner blodsockret åtminstone lite grann.

3 reaktioner på ”När allt påverkar blodsockret

    1. Jo, det är verkligen helt hemskt hur mycket det finns av dem! Den här hade jag på mig max en halv timme och på den lilla tiden hann jag tydligen få smittan. Fy farao säger jag!

      Gilla

  1. Pingback: Som ett brev på posten – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s