Förspilld hjärnkapacitet

Imorse vaknade jag som vanligt av en glad trudelutt från alarmet på min telefon. Det första jag gjorde när jag hade öppnat ögonen var att greppa insulinpumpen, som låg bredvid mig i sängen. I princip det första jag gör varje morgon är att greppa pumpen, för att kolla blodsockerkurvan från sensorn. Innan jag mäter blodsockret manuellt med ett stick i fingret, för det är i princip det andra jag gör. Varje morgon.

Och just imorse slog det mig med sån kraft: Vilken otrolig mängd hjärnkapacitet man använder på allt diabetesrelaterat som typ 1-diabetiker. Mitt blodsocker var lite högt imorse, sensorn visade 8 och blodsockermätaren 9,4 och direkt var jag igång och började analysera. Varför är blodsockret så högt? Vad kan det bero på? Hur ska jag gå tillväga för att få ner det, utan att det sjunker för mycket? Hur många enheter insulin ska jag ta till frukosten nu?

Analysera blodsockerkurva

Dagens blodsockerkurva. Varsågod att analysera!

Det är ju sjukt slitsamt, när man tänker efter. Förspilld hjärnkapacitet, som kunde användas till något mycket bättre. Det här eviga analyserandet och planerandet. Vissa dagar tänker jag knappt på det, vissa dagar stör det mig mer. Som idag. Men jag kom på orsaken till det förhöjda värdet. Efter en del analyserande. Efter utnyttjande av hjärnkapacitet, som kunde ha använts till något mycket bättre.

2 reaktioner på ”Förspilld hjärnkapacitet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s