Sommarens träningsmål

Idag springer en massa människor Stockholm marathon, och jag tackar gudarna för att jag inte är en av dem. Vilken värme! Sådan tur att man inte siktade på ett lopp av den kalibern i år. Inte för att jag någonsin har sprungit en mara förresten, men det skulle ju ha varit typiskt om jag hade bestämt mig för att göra det just i år, jag som näst intill dör värmedöden när det är över 20 grader i solen.

För min del har ingenting blivit som jag hade tänkt att det skulle den här våren och sommaren. Jag hade planerat in Kuntovitonen som årets första och sista lopp för min del, men nu blev det inte så. Istället får jag försöka se det som en chans att delta i sommarens roligaste lopp: Möviken runt!

Möviken runt

Jag är inte i någon toppform vad gäller löpningen för tillfället, men det ska inte hindra mig från att kamma hem min sjätte medalj – observera att alla deltagare får en medalj, hihi – i Nagu i juli. Jag får jobba med det mentala bara, så jag inte blir besviken för att jag högst antagligen presterar en bottentid i år. Nu om någonsin måste det få vara okej. Huvudsaken är ju att man är med, eller hur var det…

Mizuno Wave Rider

I augusti väntar något som jag verkligen är glad för att jag inte missar, nämligen SaaristoTrail i Pargas. Det är – mig veterligen – första gången ett terränglopp av den här kalibern ordnas i min hemstad, och jag siktar på att delta i rutten på 11 km. Jag har inte sprungit speciellt mycket i terräng på sistone men ibland känns det som om mina rundor här hemma är mer terränglöpning än något annat ändå. Nej då, jag får nog börja klämma in lite rundor i skogen framöver.

För mig känns det motiverande att ha lopp att se fram emot. Träning är något jag inte skippar annars heller för att jag är så förtjust i motionseffekten på mitt blodsocker, men nog är det ju roligt att ha något att träna för ibland.

Hur tänker du? Tränar du inför några lopp just nu?

9 reaktioner på ”Sommarens träningsmål

 1. A

  Jag har faktiskt tränat en hel vecka nu, go me!
  Målet är att överleva :p
  Tänker att snart (om 40 år när åldern hunnit ikapp oss båda) är jag lika snabb och hurtig som du :p

  Gilla

  1. Jepp, det är ett par Wave Rider 21! Jag har varit jättenöjd med dem hittills, de är ungefär likvärdiga mina Asics Nimbus 18 som jag verkligen har älskat (och slitit ut totalt).

   Gilla

  2. Ja, och så får jag tacka dig för tipset om Mizuno förra sommaren! Jag skulle nog inte ha tittat på dem så mycket om du inte hade öppnat mina ögon för dem redan då, fast det dröjde ett tag till köp för min del (det kom ett par traillöparskor emellan) 😉

   Gilla

 2. Lopp tycker jag motiverar och är superkul! MEN man ska inte anmäla sig om man är skadad även fast man tror att man är bra tills loppet. Det stressar bara och oftast ställer man upp ändå och förvärrar skadan.. Så anmäl dig inte om du är skadad är mitt tips! Angående formen spelar det absolut ingen roll! Vissa år har träningen gått bra och man är i bra form helt enkelt, vissa år har man tränat dåligt eller på annat sätt i sämre form men jag tycker ändå man ska fortsätta. Jag sprang mitt absolut ”sämsta” halv marathon i år och jag var väldigt medveten om att det skulle bli det långt innan loppet men jag ville vara med för stämningens skull, folkfesten, snacket efteråt, medlajen och att ha gjort mitt 11:e Göteborgs varv. Tiden är skit samma! 😉

  Gilla

  1. Du har verkligen rätt i allt du skriver, det är inte smart att anmäla sig om man är skadad och tänka att man kommer att hinna bli bra i tid. Till all lycka är jag inte skadad, känner mig bara i dålig form efter att ha ”lyssnat på kroppen”-tränat i flera månader, så det ska nog gå bra och jag får försöka svälja stoltheten och nöja mig med en sämre tid i år, fast det kommer att bli svårt när man jämför tider från tidigare år 😉

   Gillad av 1 person

 3. Pingback: Socker och salt – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s