Testperson för YpsoPump

YpsoPump insulinpump

Här har en annan ansträngt sina små hjärnceller till bristningsgränsen kring vad jag ska välja för insulinpump och CGM-system – och så visar det sig att jag har ytterligare ett alternativ! Jag har fått möjlighet att bli försökskanin för YpsoPump, som en av två testpersoner vid mitt sjukhus. Ute i världen används pumpen för fullt redan, så jag blir inte alls den första att ta den i bruk, men en av de första i Åbo i alla fall. Spännande!

YpsoPump låter riktigt, riktigt bra för min del, och det bästa av allt är att jag får fortsätta med Dexcom om jag tackar ja till att testa pumpen. Därmed är valet inte så svårt för min del. Till hösten blir det YpsoPump! Det ska bli så intressant att testa!

YpsoPump

Kanske någon av Att vara ettas läsare har erfarenhet av YpsoPump? Berätta gärna vad du tycker om den i så fall!

7 reaktioner på ”Testperson för YpsoPump

 1. Mina

  Hej! Vill du ta upp detta i ett inlägg? Riskerar annars att missa svaret, hehe. Bra för andra som också har problem med blodsocker under natten. Antingen blir man för låg eller för hög. Vad äter du på kvällen innan du lägger dig för att blodsockret inte ska bli för lågt och inte för högt under natten?

  Gilla

 2. Spännande med helt ny pump! Absolut värt ett försök om du får hålla din Dexcom! Kanske ett alternativ för mig också i ett senare skede. Talade med diabetesskötaren tidigare i veckan och berättade att Dexcom är det enda alternativet för mig, och det verkade som om hon förstod. Få se hur det låter då den dagen kommer då garantin på pumpen går ut….

  Gilla

  1. Sköterskan jag hade sist var också väldigt förstående, och hon sa till och med att alla CGM-system inte fungerar på alla människor så därför tyckte hon att det var viktigt att jag får fortsätta med Dexcom eftersom sensorerna mäter så bra på mig, så jag tror inte att du heller behöver vara orolig för att bli av med Dexcom. Det är en liten nackdel att YpsoPump inte kommunicerar med Dexcom, men det blir väl till att ha allt i telefonen sen bara. Nu känns det dessutom som om tekniken utvecklas i rasande fart, så om ett antal år har vi säkert ännu fler och bättre valmöjligheter att ta hand om oss på bästa sätt, och därigenom förstås också ännu större anledning för oss att verkligen poängtera för beslutsfattare hur viktigt vårdmaterialet är för oss som lever med diabetes typ 1.

   Gilla

 3. Pingback: Uppkopplad med YpsoPump – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s