Usla kort på hand

Idag hade jag egentligen tänkt skriva ett inlägg om hur man får lära sig att spela med de kort man blir tilldelad i livets kortspel. Något lite hurtfriskt om hur alla har olika kort på hand, och får göra sitt bästa med dem. Spela med i livets poker och lära sig leva med det man har fått. Vara tacksam för det man har. Jaja, ni vet.

Men så har jag precis haft några överjävliga dagar med min diabetes, och jag känner bara ”nej!”. Jag orkar inte vara tacksam för något med den här skitsjukdomen, inte just nu. Varför fick just jag de här usla korten? Jag vill inte spela med dem! Det är orättvist!

Blodsockerkurva Animas vibe

En dag (ellar ja, natt) då jag vann blodsockerkampen och fick en ”normal” blodsockerkurva hela tolv timmar. Det händer inte varje dag. 

Ibland känns det som om min typ 1-diabetes är värst i världen. Jag tittar på andra diabetiker, som verkar kunna äta och träna och göra vad de vill*, medan mitt blodsocker åker bergochdalbana om jag inte är extremt strikt och planerar allt in i minsta detalj. Det är orättvist, det är vad det är!

Och ibland måste man få tycka så. Det kan uppfattas som att jag klagar, och det är helt korrekt. Jag klagar så in i vassen på den här skitsjukdomen och de här usla korten jag har fått. Ibland behövs det. För att det faktiskt är usla kort man har på hand när man har diabetes typ 1.

*Jag fattar också att det sällan är så, det kan bara se ut så ibland.

7 reaktioner på ”Usla kort på hand

  1. Mina

    Jag har samma problem som dig. Om jag inte är super strikt och noggrann med kost och träning, äter minimalt och få kolhydrater så är blodsockret kaos. Lyckan när denna kurvan uppstår, men det ligger enormt mycket energi bakom för mig och dig.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s