Blodsockervänliga bakverk till morsdag

Imorgon firar vi morsdag i Finland. Eftersom jag har världens bästa mamma ska hon självklart firas, och jag tänker bulla upp med bakverk!

Blodsockervänligt

Dels blir det lite mindre blodsockervänligt, i form av den nya favoriten raw chokladkaka (klicka för recept!). Min mamma har inte diabetes, så hon behöver inte tänka på att äta blodsockervänligt, även om hon ofta gör det ändå p.g.a. att min pappa har diabetes typ 2. Jag ska vispa grädde till kakan och dekorera den med bär så är den klar att ätas sen!

Blodsockervänlig kladdkaka

Dels blir det en riktig gammal goding, världens godaste kladdkaka. Den är jättesnäll mot mitt blodsocker och eftersom den är så mäktig orkar jag inte äta mycket av den. Den här gången testade jag att göra kladdkakan i muffinsformar, som jag tänkte spritsa grädde i och dekorera med hallon imorgon. Det låter väl gott?

Jordnötsfudge

Slutligen blev det den försvinnande goda jordnötsfudgen. Den är hyfsat blodsockervänlig, men innehåller agavesirap så den kan vara lite förrädisk för blodsockret.

Har du något gott och blodsockervänligt bakverk att tipsa mig om? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s