Antiinflammatorisk kost

Som ett led i att vara snäll mot min kropp (efter att jag har piskat den) tänker jag just nu extra mycket på att äta bra mat. Det gör jag i och för sig alltid, men jag brukar prioritera blodsockervänlig kost, och den är inte nödvändigtvis alltigenom nyttig. Just nu har jag en förhöjd infektionsrisk, och bestämde mig därför för att äta antiinflammatoriskt ett tag.

Grönsallad

Det här innebär för min del fokus på grönt, frukt och sallader. Jag äter ganska mycket sallad annars också, men nu får det bli extra mycket av den varan.

Antiinflammatorisk kost

Jag har också blandat till en och annan smoothie med spenat, avokado, ingefära, blåbär och granatäpple. Väldigt antiinflammatoriskt, och ganska gott. Avokadon gör smoothien hyfsat blodsockervänlig, eftersom fettet i den drar ut på blodsockerhöjningen.

Smoothie

Det smakar godare än det ser ut. Jag kan tänka mig att en klyfta äppel skulle förhöja smaken ytterligare, om man tycker att sötman saknas.

Kladdkaka

Sen tycker jag faktiskt att man måste få äta för själen lite grann också. Kroppen ska ha sitt, men det behöver själen också. Därför har jag unnat mig lite blodsockervänlig kladdkaka – alla tiders favorit i det här hushållet. Grädden är inte speciellt antiinflammatorisk, inte äggen i kakan heller – men det må vara hänt. För blodsockret är kakan snäll åtminstone.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s