Grillkorv och Mifu – om valen man gör

I lördags hade vi ett välsignat väder här. Vad passar väl bättre än att inleda grillsäsongen ute på isen? tänkte vi. Sagt och gjort. Det har vi gjort någon gång förr om åren, men jag vill minnas att det var flera år sen sist.

Grillkorv

Grillen hade brakat ihop ute i lidret under vintern, men det gick att tillaga maten fast benen hade trillat av. Till sommaren får det nog ändå bli en ny grill.

Sallad

Vi hade en hel del annat än bara grillkorv och sallad, men allt fastnade inte på bild. Vi var heller inte bara två personer om att äta åtta grillkorvar. (Det skulle ha kunnat bli lite väl mastigt.)

Mifu

Dagen därpå tillagade jag Mifu, ett vegetariskt stekbart matprotein. Strimlorna innehåller bara 0,8 gram kolhydrater per 100 gram, så det är perfekt blodsockervänlig mat (liksom även grillkorvarna, faktiskt. En korv med hög kötthalt höjer knappt mitt blodsocker alls).

Jag upplever förresten att det är ganska svårt att hitta en balans i kostvalen jag gör nuförtiden – inte för att det inte finns alternativ, utan för att det finns så många. Jag får nästan lite ångest ibland när jag tänker på alla goda val man borde göra: tänka miljövänligt, etiskt, hållbart, äta nyttigt, utan tillsatser, ekologiskt, socker- och glutenfritt, värna om djurhållning, handla lokalt etc. Väldigt viktiga frågor, absolut, men det blir så svårt att alltid vara så medveten och hela tiden försöka göra rätt. För egen del famlar jag runt lite, men försöker ändå alltid prioritera att tänka blodsockervänligt.

Hur tänker ni andra kring mat och alla val kopplade till mat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s