Hugo och hans vänner

Ni minns Alice? Hon som upplevde ett svängande blodsocker vid sockerbelastning? Och skrev ett otroligt fint inlägg om hur hon fick en helt annan respekt för personer som lever med diabetes efter det. Precis den sortens förståelse man som typ 1-diabetiker så många gånger önskar få av sin omgivning.

Nu har Alice gjort någonting så himla fint att jag bara måste hjälpa henne att sprida det. Hon har, i samarbete med Project Liv rf, startat en insamling till förmån för barn med diabetes. Insamlingen går under namnet #hugoochhansvänner. Namnet kommer från Alices kusins son Hugo, som var 1 år och 9 månader när hans bukspottskörtel för alltid gav upp och hela familjens vardag kullkastades. Hugo var inte ens två år gammal när han fick diagnosen diabetes typ 1. Resten av sitt liv ska han leva med sin kroniska följeslagare, precis som alla andra små barn som får diagnosen som förändrar deras liv för alltid.

#Hugoochhansvänner

Så här skriver Alice:

Därför vädjar jag till dig, som fick lotten i livet att ha en fungerande bukspottskörtel – som inte behöver fundera ut kolhydrater i varje sak du stoppar i munnen, som inte behöver oroa dig över om ditt barn springer iväg och leker utom synhåll med andra barn, som inte behöver vaka varje natt vid ditt barns sida och träget försöka få denne att ta en slurk trip i sömnen, osv osv – av dig ber jag en sak. Skänk en liten slant, alla har vi råd att ge en liten summa. Lämna bort dendär chokladstången i kassan eller dendär chipspåsen till fredagsmyset eller dedär tulpanerna. Många bäckar små… Och när du donerat, vilket du gör HÄR, så dela gärna budskapet om insamlingen på sociala medier genom att använda #hugoochhansvänner.

Tillsammans gör vi skillnad.

Så himla fint initiativ! Världen behöver verkligen fler medmänniskor som Alice.

2 reaktioner på ”Hugo och hans vänner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s