Alltid CGM

Häromsistens lyckades jag med något jag inte har gjort sen jag fick min insulinpump. Något mindre angenämt. Min sensor hade trillat av pinn dagen före, och jag vaknade en morgon utan tillgång till min blodsockerkurva, som jag har blivit så van vid att kunna se i pumpen.

Morgonvärdet uppmättes till 4,6 (perfekt!) och jag slog mig ner för frukost. Jag varierar mig sällan på den fronten, så det blev det vanliga med chiapudding och granatäpple, lågkolhydratsbröd och te. Därefter, också alldeles som vanligt, en morgonpromenad med hunden. Inga märkvärdigheter.

Det var inte förrän ett tag efter att jag hade kommit in efter promenaden som jag började ana ugglor i mossen. Törsten gjorde sig gällande, och jag kände mig lite lätt dåsig. Här ligger en hund begraven, tänkte jag, och plockade fram blodsockermätaren. 12,7! Förmodligen kraftigt stigande, med tanke på måendet, eftersom 12 trots allt inte är såå högt (för en typ 1-diabetiker utan egen insulinproduktion, åtminstone).

Vad i allsin dar, tänkte jag. Räknade jag så fel på insulindosen? Hur mycket doserade jag, egentligen? Ingenting, visade det sig. (Jag tackar gudarna för insulinpumpens historikfunktion som kunde visa mig det, förresten!)

Insulinpump historik

I godan ro hade jag knallat ut med Ebba, i tron att jag redan hade tagit insulin till frukosten. Det här är förmodligen någonting många med diabetes typ 1 känner igen. Vem glömmer inte saker ibland, liksom. Det är ju bara mänskligt. Någon större fara var det inte heller, jag blev bara så paff när jag insåg att jag hade glömt att ta insulin. Det händer ju aldrig! Skulle jag ha haft en sensor ikopplad skulle det heller aldrig ha hänt, för då skulle jag direkt ha fått ett larm om stigande blodsocker, och kunnat åtgärda det snabbare.

Och vad lär vi oss av denna lilla historia? Alltid CGM, tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s