Tomater med parmesan i ugn

Tomater

Det är ett tag sen jag har experimenterat i köket, men nu har jag gjort någonting gott och blodsockervänligt som jag tänkte dela med mig av!

Tomater skivade

Skivade tomater med örter och parmesan, hur låter det? Mumsigt? Ja! Blodsockervänligt? Ja!

Tomater i ugn

Det är så enkelt att minsta barn (som kan hantera en kökskniv) kan tillaga det. Man skivar bara tomaterna, öser på med torkade örter och kryddor (jag hade basilika, vitlök, oregano och lite salt och peppar) och så ringlar man olivolja på. Överst toppar man med ett lager parmesan.

Tomater med parmesan

Så in ugnen på 200 grader i ca 10 minuter eller tills osten börjar bubbla lite lätt. Serveras gärna som tillbehör till en måltid, eller som kvällssnacks.

3 reaktioner på ”Tomater med parmesan i ugn

 1. Mina

  Hej

  Jag är 27 år och haft diabetes typ 1 i 13 år. Har nu börjat få problem med tänderna. Tandköttet kryper tillbaka och ömmar (tandköttsinflammation?) och emaljen är helt nedslipad på ett flertal tänder. Sköter mig väldigt bra med blodsocker men visst har man några höga värde på 11,12 i mellan åt. Tänkte om du kan ta upp de här med tänderna när man har typ 1. Har du några problem med dina tänder? Tänker på så många gånger man behövt äta sött på nätterna osv. Vad äter du vid lågt bs på nätterna? Hade varit snällt om du tagit upp detta i ett inlägg.

  Gilla

  1. Hej! Tack för din kommentar och tips på inlägg, jag kan absolut ta upp det här med tänder när man har diabetes typ 1 framöver! Hoppas du kan få hjälp med dina problem, det låter inget vidare det där med tandköttet 😦

   Gilla

 2. Pingback: Blodsockervänligt superris – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s