När blodsockerkampen är över

Den senaste tiden har varit tung för mig. Det är mycket som aldrig når bloggvärlden (och så ska det få vara, tycker jag) men det betyder inte att det inte pågår en massa i livet utanför sociala medier. På kort tid har två personer som på olika sätt har betytt mycket för mig lämnat jordelivet och blodsockerkampen, den ena allt för tidigt.

Som säkert de flesta med diabetes typ 1 känner igen påverkar sorg blodsockret oerhört mycket. Mitt har flugit som en jojo, än hit än dit, trots att jag har gjort så gott jag har kunnat för att tygla det. Stress, oro, sorg – allt påverkar mitt blodsocker, och de inre känslostämningarna är nästan svårast att hantera, tycker jag. Hur mycket ska man höja insulindosen vid dödsfall? Kan vi beräkna någon kvot på det? Nej, just det.

Maria Johansson Att vara etta

Nu är blodsockerkampen över för dem jag sörjer. Min fortsätter, så länge jag vandrar här. Vad jag bär med mig från dessa starka diabetiker är att försöka att aldrig låta min diabetes hindra mig från att göra vad jag vill i livet. Jag lovar att inte ge upp förrän min egen blodsockerkamp är över. 

4 reaktioner på ”När blodsockerkampen är över

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s