En osynlig sjukdom

Jag hade verkligen tänkt få någon bild där min pump eller sensor syns när Matilda fotograferade mig. Så blev det inte, för det var svinkallt (omkring -15 grader) ute den dagen, och eftersom såväl jag som insulinet fryser väldigt lätt blev det inga speciellt lättklädda bilder.

Diabetes typ 1

Ändå höll jag på att frysa näsan och fingertopparna av mig när jag strippade ner lite och tog av mig de tjockaste ytterkläderna. Brr vad kallt det var! Pumpen hade jag i tryggt förvar närmast kroppen i ett av mina AnnaPS-linnen, så insulinet tog ingen skada.

Egentligen var det kanske lika bra att det blev så här den här gången. Diabetes typ 1 är ju på många sätt en osynlig sjukdom, och många typ 1-diabetiker har inte ens tillgång till de (synliga) hjälpmedel jag har. Vad fotograferingen är ett tydligt bevis på är att man kan ha en allvarlig kronisk sjukdom men se hur frisk ut som helst på utsidan. Syns inte, finns inte – det är bara bullshit. Syns inte – kan definitivt finnas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s