Den blodiga sidan

Diabetes typ 1 är mycket, både fysiskt och psykiskt. En sida jag aldrig har visat här är den blodiga sidan, men den existerar, den också.

Idag bytte jag infusionsset, och när jag drog loss den gamla kanylen från magen möttes jag av en blodfylld nål (i plast) och något som nästan såg ut som ett blåmärke där nålen hade gått in. Det gjorde inte ont, men det såg inte så roligt ut. (Jag besparar er den synen.)

Nålar

Diabetes är en massa stick i fingrar (som tur är lite färre stick för min del nuförtiden när jag har min CGM), injektioner och applicering av diverse mätsystem. Allt inbegriper subkutana ingrepp i huden, och allt kan inbegripa blod. Jag tycker att det är lite motbjudande, men det är ju också en sida av diabetes. Den sidan tror jag ändå att jag låter bli att visa upp så mycket i bildformat, för att inte skrämma bort känsliga läsare. Den är nämligen inte så vacker, den blodiga sidan av diabetes.

2 reaktioner på ”Den blodiga sidan

 1. A

  Jaha. Här läser jag intet ont anande din blogg och typ timmen efter larmar pumpen att det är dags att byta infusionsset. Givetvis hamnade nålen på ett sånt ställe att det gjorde ont utav bara hvete 😦
  Och givetvis tycker jag att det inte var du som jinxade det hela :p 😉

  Gilla

  1. Men aj! Jag hatar när det händer, för man har ju ingen aning om när det kommer att ske när man skjuter in nålen! Tur att det inte blödde i alla fall (för det gjorde det väl inte?). Fast i och för sig tar man väl hellre blod än smärta 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s