Stabilare blodsocker med ingefära?

Te

Det är inte mycket jag som typ 1-diabetiker kan äta eller dricka utan att injicera insulin till. Te hör till undantagen, och därför dricker jag helst te istället för kaffe. (Men hör och häpna: jag har faktiskt lärt mig dricka kaffe på senare tid, och tycker till och med att det kan vara gott ibland. Kors i taket!)

Te med ingefära

Jag ramlade över en ny sorts te i butiken häromveckan. En förpackning grönt te med kokos och en med ingefära inhandlades, och de har blivit mina nya favoriter sen dess. Jag passar på att ösa på med färsk ingefära också.

Te Heath and Heather

Ingen har väl missat ingefärans hälsoeffekter? Viss forskning tyder på att ingefära kan ha en positiv inverkan på blodsockret för typ 2-diabetiker. Jag har inte stött på någon forskning som säger det samma om diabetes typ 1 – fast i och för sig har jag inte letat speciellt mycket heller – och jag märker absolut ingen skillnad på mitt blodsocker om jag dricker te med eller utan ingefära. Samtidigt kan det knappast skada (om man inte överdoserar) så jag fortsätter mitt tedrickande med ingefära, oavsett om det ger mig ett stabilare blodsocker eller inte.

4 reaktioner på ”Stabilare blodsocker med ingefära?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s