Den där avhandlingen

I fredags var jag på en disputation i folkloristik, och efterföljande karonka. Även om avhandlingen som behandlades inte ser ut att ha så mycket med mitt ämne att göra vid första anblicken, har vi samma självreflexiva problem och frågeställningar – oavsett om vi som forskare jobbar med fans och fandom eller diabetiker och sjukdomsberättelser.

Avhandling

Jag har funderat mycket på min egen roll i avhandlingsarbetet. Hur påverkar det faktum att jag själv har diabetes typ 1 dem jag har intervjuat? Vilka eventuella följder har det för analysen? Det finns en massa intressant litteratur på området, och jag kommer självklart att utveckla mitt resonemang i doktorsavhandlingen.

När är den klar? När får man läsa avhandlingen? undrar vissa redan. Svaret är att man beräknas lägga fyra års heltidsarbete på en doktorsavhandling, och jag är i början av mitt andra år på heltid. Det dröjer med andra ord ett litet tag till…

4 reaktioner på ”Den där avhandlingen

 1. Teta

  Tack för länken till juttun i Yle, hade inte lagt märke till den. Intressant med en artikelavhandling, och det han säger om den. Jag kan inte påminna mig om någon annan inom folkloristiken vid ÅA åtminstone.
  Jag antar att du också har vägt alternativen mot varandra. Vad var det i så fall som gjorde att du valde monografin som mera lämplig för ditt syfte? Har du förresten sagt att det ska bli en mono? Kanske det bara är jag som slentrianmässigt utgår från det? 😉

  Gilla

  1. Nu har vi ytterligare en doktorand som ska göra en artikelavhandling, men i övrigt är det monografiavhandlingar som gäller för de flesta, så också för mig. Jag reflekterade faktiskt inte speciellt mycket över det, monografin känns fortfarande som det självklara valet, så egentligen gjorde jag aldrig något val 😉 Det finns säkert för- och nackdelar med båda alternativen men eftersom jag dessutom skriver artiklar under avhandlingsprocessen (en är på refereegranskning och en har jag just börjat på) så får jag ju den biten också under doktorandtiden 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s