Valinsamling och frivilligarbete

Även i år har jag varit bössväktare vid valinsamlingen Pieni ele – En liten gest, som ordnades i samband med presidentvalet i Finland. Jag ställde förstås upp som en av Diabetesföreningen i Åbolands frivilliga. En liten gest genomförs till förmån för det inhemska handikapp- och folkhälsoarbetet. I insamlingen deltar 17 handikapp- och hälsoorganisationer med sina lokalföreningar.

Pieni ele

Numera kan man också donera en slant via nätet, med bankgiro eller sms. Hälften av insamlingsvinsten från varje kommun delas mellan de deltagande föreningarna på lokalnivå, och hälften redovisas till insamlingsdelegationen som delar den mellan de 17 deltagande organisationerna.

Den här gången blir det tydligen ingen andra valomgång, vilket innebär att det inte blir fler bössväktarturer för min del – förrän nästa gång det är dags att gå till val.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s