Hur det känns när blodsockret svänger

De senaste dagarna har jag haft ett litet helvete i min blodsockerkamp. Ibland vet jag ungefär vad det beror på, ibland inte alls. Psykiskt känns det lite bättre att veta vad svängiga blodsockervärden beror på – fysiskt är det precis lika tungt oavsett.

Hur känns det egentligen när blodsockret hoppar upp och ner? När det rasar så man tror att man ska dö? Det är svårt att förklara, och det kan vara lite olika från gång till gång, men när det är som värst är det verkligen hemskt. Det är faktiskt nästan så att jag önskar att alla fick prova på det någon gång. Ett riktigt högt blodsockervärde, och en riktigt hård insulinkänning med lågt blodsocker, bara en enda gång.

Blodsockerkurva

Alice har provat på det, och som hon själv skriver fick hon sig en riktig lärdom. Läs hur det kändes för Alice, och hela hennes berättelse här (klick!). Som referensram svängde Alices blodsocker mellan 7,5 och 3,0 medan mitt hoppade mellan 15,6 och 2,2 igår. Sådana dagar behöver man verkligen förståelse för hur jobbigt det kan vara att leva med den här sjukdomen, och därför är jag så tacksam för att Alice tog sig tid att skriva sitt viktiga inlägg.

Stort tack än en gång Alice, det betyder så otroligt mycket med empati och förståelse!

9 reaktioner på ”Hur det känns när blodsockret svänger

 1. Pingback: En klapp på axeln – Att vara etta

 2. Pingback: Slutspurt på Skärgårdsmarschen – Att vara etta

 3. Tack själv, för att du delade mitt inlägg. Att pendla mellan 15,6 och 2,2 måste ju vara olidligt att stå ut med 😓 Och som jag skrev – detta kämpar ni med VARJE dag.. att ni orkar! Ni är hjältar!

  Gilla

 4. Pingback: Hugo och hans vänner – Att vara etta

 5. Emmy

  Hej jag har mått dåligt nu i några månader huvudvärk varje dag extremt trött brukar inte vara det torr i munnen. Jag har köpt en blodsocker mätare och mitt hoppar hela tiden 4.0 – 6.5 ibland 7.2 en gång var det på 11.1 är detta normalt att det hoppar hela tiden men måste kolla upp det snart mår inte så bra

  Gilla

  1. Hej! Blodsockervärdena du beskriver låter inte jättehöga, med undantag av 11,1, och blodsockret kan pendla lite även för en person utan diabetes, men med tanke på ditt mående skulle jag definitivt kolla upp det. Ju fortare du gör det desto bättre, så kan du snabbt få vård ifall det behövs. Hoppas det går bra!

   Gilla

   1. Emmy

    Tack för ditt svar jag har läst att man ska ha 5.5 innan mat att det är normalt men jag har under eller över det förut hade jag 5.2 efter en halvtimme fick jag jätte ont i huvudet då hade jag 6.2 är det något som är konstigt Då? Mvh Emmy

    Gilla

   2. Omkring 5,5 och under är helt normalt före mat och 6,2 är också helt normalt efteråt, men jag rekommenderar verkligen att du uppsöker en läkare så kan du diskutera de här frågorna med en expert. Boka en tid direkt är mitt råd, så får du hjälp och behöver inte oroa dig. Jag är heller ingen läkare utan har bara mina egna erfarenheter att utgå ifrån, så jag kan tyvärr inte ge några medicinska råd. Hoppas det löser sig för dig!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s