Avokadosmoothie

De senaste dagarna har det varit lite ”tyngre” ämnen här på Att vara etta, men idag ska jag dela med mig av något riktigt lätt och nyttigt, nämligen ett recept på avokadosmoothie. (Att det också är blodsockervänligt behöver jag väl knappast skriva?)

Avokadosmoothie

Många smoothies är ganska söta, och eftersom de dessutom är i flytande form har de en tendens att höja mitt blodsocker snabbt och mycket. Den här avokadosmoothien gör inte det! Till ett glas smoothie behöver du:

1 avokado
1 dl kokosmjölk – välj en osockrad!
1,5 dl vatten
40 gram fryst spenat
1 krm vaniljpulver
1-2 tsk riven ingefära

Avokado

Gör så här: Blanda alla ingredienser och mixa fint. Om man vill kan man tillsätta lime eller citron (eller en halv banan om man tycker att det behövs för mer sötma, men då blir smoothien inte lika blodsockervänlig).

Smoothie med avokado

Det här är ingen söt smoothie om man följer ursprungsreceptet, men den är mättande och ger en riktig kick tack vare ingefäran, så skippa inte den! Nästa gång ska jag nog testa med lime eller citron i också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s