Sökord: diabetes och magsjuka

Några av de populäraste sökorden för att hitta till Att vara etta just nu är ”diabetes” och ”magsjuka”. Det börjar visst vara den tiden på året, det märkte jag inte minst när min andra hälft drabbades natten till igår. Kul. Inte! Jag hoppas verkligen att jag kommer undan med blotta förskräckelsen, men hur troligt är månne det när man pussades kvällen innan det bröt ut? Vi får allt se!

Jag kastade direkt i mig en handfull vitpeppar, för säkerhets skull. Om en sådan huskur fungerar eller inte har jag ingen aning om, men det kan knappast skada. (Jag testar gärna alla ”ofarliga” huskurer som finns i olika sammanhang – inte så att jag skippar insulinet till förmån för kanel eller annat sånt som förespråkas av vissa.)

Vitpeppar

För att skydda mig mot norovirus brukar jag annars vara väldigt noga med handhygienen, men i övrigt finns det väl inte så mycket man kan göra. Som typ 1-diabetiker avskyr jag magsjuka, och jag har skrivit några inlägg om det under åren. Det skulle vara väldigt bra om folk kunde respektera smittorisken och stanna hemma minst ett dygn (eller två) efter att de har blivit magsjuka, men tyvärr ser det nog inte ut så ute i samhället.

Har ni andra med diabetes tips vid magsjuka? Brukar det gå bra eller har ni fått åka in till sjukhuset?

3 reaktioner på ”Sökord: diabetes och magsjuka

  1. Pingback: Respekt för magsjuka – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s