Gästkrönikör i Allt om Diabetes

”Följer du med mig, Maria?” Min mamma gläntade på dörren till klassrummet, där jag och resten av klass 3B hade lektion. Det var den 28 oktober 1992 och jag var nio år gammal. Det som hände efter att min mamma knackade på dörren till klassrummet den där onsdagen kom att förändra mitt liv, för det var upptakten till hur jag fick min diagnos: diabetes typ 1.”

Allt om Diabetes

I höstas fick jag en förfrågan om att skriva en krönika om diabetes och min forskning till Svenska diabetesförbundets medlemstidning, Allt om Diabetes. Självklart ville jag det! I dagarna fick jag det senaste numret av tidningen i mina händer, med gästkrönikan i.

Gästkrönika i Allt om Diabetes

Alltid lika kul att se sin egen text i tryck! Jag hade faktiskt aldrig sett Svenska Diabetesförbundets tidning i pappersformat eftersom jag bara är medlem i Diabetesförbundet i Finland, men den svenska tidningen var verkligen läsvärd. Bland annat kunde man läsa om en ny tjänst som diabeteskonsulent och om ett forskningsprojekt som ska hjälpa barn och ungdomar med diabetes typ 1 till en bättre egenvård (klicka för att komma till artiklarna på nätet).

Min krönika finns tyvärr inte på nätet, men jag delar ju med mig av ganska mycket både om min diabetes och om forskningen här på Att vara etta, så den som läser bloggen vet lite grann – och mer blir det!

2 reaktioner på ”Gästkrönikör i Allt om Diabetes

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s