Skaffa dig motionseffekt på blodsockret

Jag ”tjatar” ofta om motionseffekten på blodsockret, men den är verkligen en jätteviktig del i min diabetesvård. Skulle jag inte träna och röra på mig så mycket som jag gör, skulle jag inte kunna sköta min diabetes hälften så bra som jag kan. Motionens effekt på min diabetes underlättar mycket i blodsockerkampen.

Nu finns det möjlighet för alla medlemmar i Diabetesföreningen i Åboland att skaffa sig motionseffekt på blodsockret genom att delta i de träningsgrupper vi har.

Diabetesföreningen motion

Föreningen erbjuder vattengymnastik i två olika grupper med start 9 januari och 12 januari 2018, och så har vi två konditionssalsgrupper som inleds efter varandra 11 januari 2018. Anmälningar görs direkt till mig (kontaktuppgifter hittas här) om man inte har varit med tidigare. Gamla deltagare dyker bara upp och deltar som förut.

Inom kort kommer vi också att dra igång träningen inför Kuntovitonen 2018. De gemensamma träningspassen blir kvällstid varannan vecka med start i slutet av februari. Mer information kommer längre fram!

2 reaktioner på ”Skaffa dig motionseffekt på blodsockret

 1. A

  Alltså den här blodsockerkampen (älskar ordet btw, känner mig som en liten riddare med rustning och stort svärd :p).
  Är tillbaka på jobbet och det är nog hårt att försöka hålla blodsockret konstant på rimlig nivå :p så jag förstår nog att man vill äta blodsockervänligt. Livet med sensor är så annorlunda, allt man tidigare gjort som verkade fungera när man bara mätte med mätare, som plötsligt märker att kanske inte alls funkar så bra

  Imorse visade mätaren 5,6 när jag hoppade upp på cykeln och det kändes okej. Halvvägs börjar jag tänka att jag nog ändå trots allt mår lite underligt :p mätaren visar 1,1. Hoppsan.
  Måste fundera ut en rimlig morgonstrategi.
  HbA1c var 31 mmol/mol, vill ju gärna hålla det där med tanke på eventuell graviditet. men jag får ju äta 18 extra mellanmål om dagen :/

  Gilla

  1. Det är verkligen så stor skillnad med sensor, jo! Jag både älskar och hatar min ibland – älskar för att det är ett annat, mycket tryggare och behändigare sätt att leva, och hatar för att det stundtals är så förbaskat jobbigt att se på kurvorna 24/7. Haha.

   Jag hade också stora problem med att cykla på morgnarna när jag var i Lund. Det svåraste för mig är att träna (eller röra på mig) med aktiv bolus i kroppen, så jag mixtrade hit och dit innan jag lyckades någorlunda. Det blev en del insulin före cyklingen och en del efter, just för att inte bs skulle störtdyka. Men det är sjukt svårt, hoppas du får till det!

   Jättebra HbA1c, ju! Jag brukar inte skriva vad mitt är här på bloggen men senast var det strax ovanför ditt. Ibland består det dock av höga och låga värden om vartannat, och det blir ju också ett vackert medelvärde men jag mår kanske inte alltid så bra :/ Igår dog min sensor och imorse vaknade jag på 13,7 – helt otippat. Fy farao! Såna gånger saknar jag verkligen sensorn, som skulle ha larmat mig…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s