Tacokrydda utan socker

Å ena sidan skulle vi inte ge några julklappar i år, å andra sidan är det så trist att gå på middag tomhänt. Därav fixade jag ytterligare en liten ätbar klapp, som jag kan dela med mig av nu, när julmiddagarna är över och gåvorna har nått sina ägare.

Tacokrydda

Den som bryr sig om sitt sockerintag läser snabbt ingrediensen socker på nästan varje påse med tacokrydda man kan hitta i affärerna. Jag äter helst inte vitt socker, så jag föredrar att göra egen tacokrydda – också för att undvika smakförstärkare, färgämnen och andra tillsatser. Till den här omgången följde jag Topphälsas recept på sockerfri tacokrydda, med bland annat chilipulver, vitlökspulver och paprikapulver i.

Tacokrydda utan socker

Längre ner på Topphälsas sida finns en jämförelse mellan några av de vanligaste (svenska) tacokryddorna och sockerinnehållet i dessa. Det finns en massa dolt socker i de allra flesta, men det finns några guldkorn utan socker också. När jag var i Stockholm sist passade jag faktiskt på att köpa hem Spicemasters ekologiska tacokryddmix, bara för att testa. Den kan jag rekommendera till alla som inte orkar blanda egen tacokrydda!

2 reaktioner på ”Tacokrydda utan socker

 1. A

  Jag känner mig alltid som en sån jäkla gangster-diabetiker när du publicerar såna här inlägg :p För jag är en sån som aldrig orkat vara så där noga med sockret :/ istället har jag lärt mig dosera rätt till allt möjligt. Men det behöver kanske inte alltid finnas bara ett rätt sätt? Även om jag nog kan tänka mig att mindre socker hade varit hälsosamt så där överlag.

  Gott nytt år förresten!
  Själv firar jag in det nya året med både tandvärk och mens (inkl värk) :p hoppas med andra ord att resten av det nya året blir bättre

  Gilla

  1. Haha, gangster-diabetiker! Det är du väl inte, snarare jag som är en hälsofanatiker-diabetiker då! 😁 Den där sockerskräcken sitter i lite från barndomen för mig, då när det var förbjudet med socker. Sen när man fick börja äta socker gjorde jag det också, men till slut kom jag fram till att jag mår bättre utan, men det är mer på ett allmänt plan än enbart ur ett diabetesperspektiv, för som du säger handlar det ju mest om att dosera rätt dos insulin (vilket i och för sig blir mycket lättare för mig om jag äter ”rent” och ”nyttigt” – vad nu sen det är). Hur som helst tänker jag också att det inte bara finns ett rätt sätt, utan var och en får hitta det som passar hen bäst 😊

   Gott nytt år tillbaka! Hoppas det nya året för med sig goda nyheter och ett bättre mående på alla sätt! 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s