Från julbord till julbord

Hur har det gått för er andra 1:or med blodsockret på julafton? Själv hade jag en hög morgon igår, troligtvis p.g.a. hormoner (den tiden i månaden, ni vet). Typiskt inför risgrynsgröten*, som jag unnar mig trots att jag har svårt att lyckas parera insulinet till gröt. Jag lyckades ändå få ner blodsockret lagom till lunch och risgrynsgröten, och det steg inte högre än till 8 efteråt. Hurra!

Julbord

Julbordet på eftermiddagen var blodsockervänligt, så när som på sillarna. Man kan säga att jag åt kungligt ändå, för det här är bara en liten del av julbordet vi hade igår.

Nu är vi strax på väg till svärmor, som har ett mer traditionellt julbord, men där finns också så mycket att välja på att jag alltid hittar något blodsockervänligt – och gott. Hon är verkligen en mästare på mat!

Julbord kålrotslåda

Min egen mamma lagar de godaste blodsockervänliga lådorna. Kålrotslåda och morotslåda blev det i år. Jag tror bestämt att jag måste be om receptet till nästa år.

*Här och här har jag skrivit lite om julmat och mina tankar kring mat i juletid (och annars) utifrån mitt personliga diabetesperspektiv. Det här fungerar för mig, men därmed är det inte sagt att alla typ 1-diabetiker gör – eller överhuvudtaget bör göra – som jag.

3 reaktioner på ”Från julbord till julbord

  1. Pingback: Långpass på juldagen – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s