Julgott med choklad

Choklad

Julstöket är i full gång, det märks på besökarstatistiken här på Att vara etta. Det är tydligen fler än jag som prioriterar julbestyr just nu. I år ska vi inte ge julklappar inom familjen, men vi är bjudna på middag till mina föräldrar, och då vill man ju inte gärna komma helt tomhänt. Därför har jag tillverkat lite julgott med choklad att ta med (och så hoppas jag att mamma och pappa inte läser det här före jul!).

Choklad 90%

Det är busenkelt att tillverka egna chokladpraliner. Man smälter en god choklad (Lindts 90%-iga i mitt fall), smörjer silikonformar med kokosolja, och så häller man i chokladen och stoppar i en nöt eller två. Sen in i kylskåpet eller ut på verandan för att svalna.

Choklad jul

Så här fina figurer blev det av en platta Lindts! 90%-ig choklad är ganska blodsockervänlig för mig, och det uppskattas även av farsgubben som har diabetes typ 2. Julbordet är nästan 100% blodsockervänligt när vi firar jul tillsammans, och det är så himla skönt. Att veta att man med gott samvete kan ta av allt utan att få en blodsockerbergochdalbana efteråt är verkligen guld värt. Sen krävs givetvis insulin till maten ändå, både för mig och pappa, som är insulinbehandlad sedan flera år tillbaka trots att han äter lågkolhydratskost.

Choklad till jul

En reaktion på ”Julgott med choklad

  1. Pingback: Tacokrydda utan socker – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s