Vandring på Sattmarksleden

Min favoritrunda när det gäller vandring i Pargas är Sattmarksleden, som startar vid Sattmarks kaffestuga. Man kan välja mellan olika långa rutter, och vi varierar ganska friskt. Ibland blir det en utfärd med picknick, ibland en vanlig söndagspromenad. Idag blev det en förmiddagspromenad i det underbara vädret.

IMGP6084

Sol i december. Det händer inte varje dag. Man riktigt kände hur livsandarna fick ny kraft av solens strålar.

IMGP6092

Utsikten vid gravröset från bronsåldern är magnifik. Det här kan man verkligen kalla en kulturvandring i historisk miljö. När man skalar bort alla dagens prylar är det inte svårt att föreställa sig hur det kan ha tagit sig ut här förr. Åh! (Jag är lite svag för sånt där.)

IMGP6095

Men med en hund som Ebba får man leva i nuet.  – Hallå matte, ska vi inte gå någon gång? Vad står du och glor på? Kom igen!

IMGP6099

Träden hade isdroppar som reflekterades av solen. Nästan som julgransljus, fast vackrare.

IMGP6103

Idag valde vi mellanrundan, alltså den som är 5,5 km lång. Det kändes lagom, fast Ebba skulle nog gärna ha tagit den längre rutten. En gårdshunds energi alltså…

IMGP6111

Inne i skogen skuggades solen av träden, men ute på de öppnare partierna värmde den till och med lite. Det här är livet!

IMGP6114

Jag lyckades bra med blodsockret under vandringen. Jag hade en temporär basalminskning inställd på pumpen, och blodsockret steg bara lite långsamt. 1-0 till mig alltså! Nu ska jag bara försöka lyckas lika bra på löprundan i eftermiddag. Löpning är lite svårare för mig att parera med blodsockret, men jag har ju oändliga möjligheter att öva mig eftersom blodsockerkampen aldrig tar slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s