”Den tredje kommer också att få diabetes”

Som jag tidigare har nämnt har jag gjort en analys av diagnosberättelserna, som utgör en (liten) del av mitt material till min doktorsavhandling om sjukdomsberättelser om diabetes typ 1.

Jag har hittills skrivit en vetenskaplig artikel om diagnosberättelserna, och den genomgår för närvarande en process för att förhoppningsvis bli utgiven under nästa år. Det här med att skriva vetenskapliga artiklar är ett långt förlopp, men det är spännande att göra det, även om det är arbetsamt och tar mycket tid. Jag skriver en monografiavhandling, men har hela tiden haft för avsikt att publicera vetenskapliga artiklar också.

20171211_143321.jpg

Det är spännande saker som kommer upp i diagnosberättelserna. Bland annat följande citat är hämtade från berättelserna om hur det gick till när några av intervjupersonerna fick diagnosen diabetes typ 1:

”Det är nog socker.”

”Jag tyckte att jag mådde bra igen.”

”Jag tyckte det var väldigt roligt i alla fall.”

”Den tredje kommer också att få diabetes.”

” Nog var man ju lite så där fundersam över att hur det skulle gå.”

I väntan på artikeln, således. Inom kort blir det lite mer om forskningen här på Att vara etta. Hoppas ni tycker det är lika spännande som jag gör!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s