Blodsockerblues

Det blev en kort men kärnfull tripp till Sverige den här gången. Lika roligt som det var att åka bort, var det att komma hem igen (trots att snön som föll när jag åkte håller på att regna bort just nu). 

Jag rörde mig bara på Söder den här gången, och passade på att besöka Mahalo, som verkar vara ett riktigt inneställe just nu. Efter att ha testat deras Luaua bowl kan jag definitivt säga att jag förstår varför – så gott! 

Ett smakprov på deras raw snickerskaka och cheesecake med hallon blev det också, dagen till ära. Bakverken är enbart sötade med agavesirap och innehåller varken mjöl eller vitt socker. Perfekt! 


Tyvärr hjälpte det mig inte blodsockermässigt den här gången. Jag hade jättesvängigt blodsocker hela dagen – än var det upp och än var det ner. Det är så svårt att dosera insulin när man inte vet hur mycket kolhydrater maten innehåller (även om den är ”nyttig”) och att gå stora delar av dagen gör det inte lättare. Nej, det var blodsockerblues dagen lång för min del. 

Jag blir lätt nedstämd av såna här blodsockerkurvor (och jag mår ju inte speciellt bra av dem heller) men jag jobbar på att inte låta en kurva styra mitt psykiska mående. Det var en härlig dag och jag gjorde mitt bästa i blodsockerkampen – mer kan jag inte begära. 

3 reaktioner på ”Blodsockerblues

 1. A

  Har haft sprickor i pumpen och väntat på ny sen i augusti (helt jävla orimligt alltså).

  Fick äntligen en ny idag. Och så är den rosa, alltså verkligen inte min färg. Den är till på köpet så fult rosa liksom. Man får väl vara nöjd med att man äntligen har en som är hel.

  Gilla

  1. Det låter ju helt sjukt att du har fått vänta så länge! Jag förstår verkligen det där med att inte få en färg man tycker om, hur obetydligt det än kan låta så spelar sånt en roll, det är ju ändå en kroppsdel man ska bära med sig hela tiden och då vill man väl helst ha något som man tycker om. Men förstås är det funktionen som är viktigast i slutändan, så det är väl som du säger att man får vara nöjd med det oavsett…

   Gilla

 2. Pingback: Tacokrydda utan socker – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s