Självständighetsdagen i Stockholm

Tro det eller ej, men när Finland firar 100 år som självständig nation befinner jag mig i Stockholm. Så opatriotiskt! Men för mig är det någonting av det finaste med att leva i ett fritt land som Finland, att man har friheten att komma och gå som man vill. Och trots att jag ibland är negativ till diabetesvården är vården i Finland ändå bra mycket bättre än på många andra håll i världen, det får man inte glömma.

Finland100år

Jag övervägde både en och två gånger om jag verkligen skulle lämna landet en sådan här högtidsdag. Så blev det i alla fall, men jag är inte tomhänt gällande fosterländska produkter. Till Stockholm exporteras bland annat Pargas pepparkakor i mängder (hela två förpackningar har jag i bagaget). En Mumin-sparbössa ska också få ett nytt hem hos en liten finlandssvensk i den kungliga huvudstaden. Finlandssvenskare än Mumin blir det väl knappast?

Finland100

Själv äter jag varken pumpernickel eller pepparkakor numera, eftersom det inte känns värt det för mig i min blodsockerkamp. Det finns annat som är blodsockervänligare och lika gott, tycker jag.

Idag får jag istället blicka mot Globen, som ska lysa blåvit till Finlands ära, och vara tacksam över att jag bor i ett land där jag har möjlighet att resa och leva livet som jag vill, trots min diabetes typ 1. Grattis Finland 100 år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s