Yoga varje dag

Utöver att öppna luckorna i min adventskalender tänker jag göra en annan sak varje dag fram till jul, eller faktiskt hela december ut. Jag tänker haka på #yogaeverydamnday.  I Lund yogade jag så gott som varje dag, men sen jag kom hem har det sällan blivit av mer än en gång i veckan, när jag går på mina yogapass. När det snart blir paus i yogan över jul passar det ypperligt att jag har ett eget upplägg hemma.

#yogaeverydamnday

Jag reflekterade lite över hur vettigt det är att lägga ytterligare en sak till ”att-göra”-listan. Om jag har bestämt mig för att göra något gör jag det, och det är kanske inte alltid så smart att bara fylla på med fler och fler måsten hela tiden. Å andra sidan är yoga bra för både min kropp och min själ (och inte minst för min diabetes) så bara jag förmår skala bort annat onödigt i mitt liv ska det väl inte skada. Att yoga varje dag kan för min del räcka med att göra solhälsningen några gånger vissa dagar, har jag bestämt.

Jag har också noterat att Finlands Svenska Idrott kommer att publicera en rörelsekalender med nya stretch- och rörelseövningar på YouTube varje dag fram till jul. Den kan bli rolig att ta del av, och plocka rörelser ifrån.

Är det någon som är med på #yogaeverydamnday i december? Det är bara att sätta igång, idag!

8 reaktioner på ”Yoga varje dag

  1. Det är rätta takter! Han vet att vardagsmotionen är den bästa, inte behöver man något program då inte! Det skulle förresten vara ganska lajban om man själv var lika vig och lika lätt sjönk ner i hunden och andra positioner, liksom så där i förbifarten som han gör 😉

   Gilla

  1. Jag försöker verkligen få det till en vana att göra solhälsningen varje morgon. Det behöver ju inte vara ett helt yogapass, tänker jag, huvudsaken är att det blir av och som du säger är lite bättre än inget 🙂 Efter en månad borde det väl ha kunnat bli en rutin som sitter! 😉

   Gillad av 1 person

 1. Pingback: Morgonyoga – Att vara etta

 2. Hej!
  Jag är ifrån Lund och älskar Yoga/meditation. Om du är kvar i Lund i Januari så går jag gärna med dig, gick på raya yoga här förut och innan dess hot yoga men de var mer träning för kroppen så raya yoga och medicinsk yoga blev en favorit. Hör av dig till mig via min Facebook 🙂
  Kram

  Gilla

  1. Hej! Vad kul! Tyvärr är jag inte längre i Lund och som det ser ut nu vet jag inte när jag har möjlighet att åka till Skåne igen. Jag hoppas att jag kan återvända någon gång inte allt för långt fram, då lova jag att höra av mig ifall jag har tid över för ett yogapass! Kram 😊

   Gilla

 3. Pingback: Träna för hälsa – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s