I adventstider

I år har jag väntat och väntat på första december. Så här års tycker jag att det är bra att ha något att pigga upp sig med under de allt mörkare och kallare dagarna. Ingenting blir ju roligare än man gör det, så med det i åtanke införskaffade jag mig en egen adventskalender – min första i vuxen ålder! Imorgon får man äntligen öppna första luckan.

English Tea Shop adventskalender

En ny tesort varje dag fram till jul, det kommer att pigga upp morgongröten (som jag inte äter eftersom mitt blodsocker flyger i taket om jag äter gröt) under den ruggigaste årstiden. Blodsockervänligare blir det knappast för mig, som – oftast – inte behöver dosera insulin till te.

Som barn hade jag självklart ingen chokladjulkalender eftersom typ 1-diabetiker inte fick äta socker på den tiden, men min mamma gjorde små leksakskalendrar till mig och min bror. Nuförtiden finns det ju en massa olika kalendrar med både lego, pussel och leksaker att köpa färdiga, så om man tycker att en chokladbit varje dag inte känns helt rätt att de små trycker i sig (vilket jag själv kan tycka) finns det alternativ till barn med och utan diabetes.

Den som tycker att konsumtionshetsen har gått helt överstyr (vilket jag också kan tycka) kan istället passa på att köra svenska kyrkans alternativa julkalender. Man får bland annat säga tack minst fem gånger, fråga någon hur den mår eller skriva en uppmuntrande kommentar på nätet. Det sista kan man gärna göra här på Att vara etta om man känner för det, så förgylls min decemberdag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s