Mångsidigt med blomkål

Dagens blodsockervänliga tips är blomkål. Kort och gott. Det finns oändliga möjligheter att byta ut ris, potatis, mjöl och pasta mot blomkål. Man kan tillreda blomkålsris (superenkelt, bara att riva blomkålen grovt och koka upp snabbt), blomkålsmos, blomkålsgratäng och pizzabotten av blomkål. Blomkål påverkar knappt mitt blodsocker alls, och det gillar jag ju som bekant!

Blomkål

Jag har inte testat exakt de här recepten själv, men åtminstone Åses recept brukar vara väldigt bra, och resten är inte så svåra att få till. Jag tycker om smaken på blomkål och brukar också dippa den som sådan i gräddfil tillsammans med morot, gurka, paprika och andra grönsaker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s