Tips och tricks för blodsockret

Med åren har jag hittat olika tips och tricks som underlättar i blodsockerkampen. I veckan som gick fick jag anledning att utnyttja några av dem när vi firade födelsedag i det här huset. Någon har fyllt jämnt (och det är varken jag eller Patric)!

Fruktsallad

Ett fruktfat med mango, banan, melon, päron, persimon, kiwi och granatäpple tackar jag inte nej till när det är fest, men mitt blodsocker tycker att det är lite jobbigt med allt (naturligt) fruktsocker på en gång. Vad göra?

Fruktsallad med grädde

Jo, för det första tar jag insulinet en stund före jag börjar äta, för att undvika den värsta blodsockertoppen. För det andra vispar jag fet grädde till, som jämnar ut höjningen. För det tredje bjuder jag på lite naturella nötter och kokosflarn till, för att ytterligare stabilisera kurvan. Små tips och tricks, som kan fungera (men inte alltid gör det).

Fruktfat

Har du några bra tips och tricks att dela med dig? Jag vet att mycket är individuellt när det gäller sånt här, och var och en måste pröva sig fram själv, men ibland kan man ha nytta av att höra hur andra gör för att försöka uppnå en stabil blodsockerkurva.

En reaktion på ”Tips och tricks för blodsockret

  1. Pingback: Fest på slottet – Att vara etta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s