Hoppla, sa blodsockret!

Somliga dagar alltså. När de där jäkla blodsockerkurvorna innehåller bergstoppar högre än Mount Everest. Dem hatar jag.

img_1054-1

Jag mår otroligt dåligt såna här dagar, både fysiskt och psykiskt. Värst är om jag inte vet orsaken till topparna. Just den här dagen tror jag att den kraftiga blodsockerhöjningen beror på lunchen, som måste ha innehållit något jag inte hade räknat med, och följaktligen inte hade doserat insulin till. Svårigheten med att äta sånt man inte själv har tillrett är så påtaglig såna gånger.

En äkta tjolahopp-kurva. Nästan de värsta blodsockerkurvorna som finns, det hurtiga namnet till trots. Än värre är väl bergochdalbane-kurvorna, eller en kombination av de två. Tvi vale!

3 reaktioner på ”Hoppla, sa blodsockret!

  1. rita vahlberg

    Håller med dej , dom dagarna e hemska och fast man tror sej veta vad där finns i maten så vet man ändå inte , ett problem , jag har haft min diabetes typ 1 sen 1950 så jag känner nog lite till hur besvärligt det kan vara kramar och kämpa på Rita

    Gilla

    1. Ja, visst är det så mycket vi måste tänka på hela tiden, och fast man försöker misslyckas man ändå ibland. Imponerande att ha levt med sjukdomen så länge, hoppas du mår bra! Kram tillbaka och vi fortsätter kämpa vidare!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s