Den nya kroppsdelen

Den är koboltblå. Färgen påminner om hennes första cykel, en Tunturi Poni som hon fick välja själv och lärde sig cykla omkring i kvarteret på, iförd en vit hjälm i styrox som framkallade smeknamnet ägghuvud.

Vad säger man när man träffar en ny kroppsdel för första gången?

Hej. Angenämt att råkas. Hoppas vi ska trivas ihop.

Hon har aldrig fått en ny kroppsdel förut. Man får så sällan det. Det är lite nervöst. I början betraktar hon den som en explosiv vara, och handskas med den som om den vore en sådan. Om något sprängs är det kroppen, kanske med en överdos insulin. Tänk om. Man kan ju aldrig veta. Bäst att vara försiktig. På nätterna sover hon oroligt den första tiden, hon är på sin vakt, ständigt beredd att vakna och reagera om det skulle behövas.

Valet stod mellan två olika. Två modeller, två märken. Välj själv, sa de, du får välja helt själv. Hon valde den koboltblå. Inte för färgens skull, jo lite, men mest för att den var vattentät, och för att hon hade läst på nätet att den var bra.

Den är bra. Hon vet inte riktigt vad hon hade förväntat sig, men det blir bättre. Allt blir så mycket bättre. Det ser lite besvärligt ut det där, säger någon. Kanylen som skjuts in under huden, den långa slangen. Hon hade också trott att det skulle vara påfrestande. Det är det inte.

Istället kommer nya rädslor. Tänk om den går sönder. Tänk om de tar den ifrån mig. Jag kanske har för bra värden. Hon vaknar upp med ett ryck om nätterna, genomsvettig, till en mardröm om att den har slutat fungera.

Hellre får de ta en arm, tänker hon. Eller ett ben. Aldrig att jag lämnar den ifrån mig. När hon gör det, när den koboltblå behöver bytas ut och en limegrön kommer i dess ställe gråter hon. Tårarna förvånar henne själv där de rinner längs kinderna.

Den limegröna är fin. Hon packar upp den ur lådan den har kommit i med posten, och stryker lätt med fingret över den glatta ytan.

Hej. Angenämt att råkas. Hoppas vi ska trivas ihop.

Animas vibe blå

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s