Matcha latte

Det är länge – allt för länge sen jag har tipsat om något blodsockervänligt här på Att vara etta. I Lund lagade jag inte så mycket mat och definitivt inte några nya rätter, och här hemma har jag inte heller hunnit fokusera på den biten sen jag återvände.

Nu skulle det väl vara på sin plats att jag tipsar om något blodsockervänligt igen, men se det kommer jag inte att göra. Däremot kan jag berätta om något nytt jag har druckit: matcha latte! Det lär vara det nya alla hälsomedvetna innepersoner dricker i LA och Stockholm, så jag kunde ju inte vara sämre än att testa jag heller när jag var i Helsingfors sist. (Haha!)

20171013_170301.jpg

Och tja. Vad ska man säga? Nyttigt är det måhända, men speciellt gott tyckte jag då inte att det var. Man kanske vänjer sig vid smaken, men den första koppen var inte riktigt my cup of tea, om vi säger så. Dessutom innehåller en kopp matcha latte fler kolhydrater än en cappuccino, så blodsockermässigt är matcha latten inte speciellt vänlig.

Däremot märkte jag att Espresso House (där jag testade den gröna drycken) har näringsinnehållet i sina produkter utsatt på webben och det är ju något jag som typ 1-diabetiker har efterlyst länge. Det blev så mycket enklare att dosera insulin när jag visste att min kopp matcha latte vägde 203 gram och innehöll 6,8 gram kolhydrater per hundra gram. Man tackar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s